Digitális Detox

Mit szólnál egy olyan naphoz, amikor

nem a számítógép előtt ülsz, zoomon meetingelsz, face-t vagy az instát görgeted, tiktok videókat nézel, messengert, vibert, whatsappot és az e-maileidet csekkolod, hírportálokon kattintgatsz,online vásárolsz, neten ügyintézel, vagy sorozatokat bambulsz, digiháborút vívsz, digiszörnyekkel küzdesz, digitális farmot, várost, világot, építesz, és a többi és a többi.

Hanem akkor mégis mi mást csinálok?

Teszed fel, joggal, a kérdést.

Gyere, fejleszd a kreativitásod, használd a fantáziád, alkoss, töltődj fel valós élményekkel, találkozz kedves emberekkel, kapcsolódj másokhoz, és állj szóba önmagaddal is!

A DIGITÁLIS DETOX WORKSHOP egy olyan alkalom, ahol kicsit félretesszük a rohanó, feszült, információkkal túlzsúfolt mindennapokat, és belépünk abba a világba, ahol egy biztonságos, békés, elfogadó térben, közösen megalkotott keretek között, művészeti eszközökön keresztül kapcsolódunk egymáshoz és önmagunkhoz. Olvasunk, írunk, festünk, zenélünk,

és mindehhez nincs szükséged semmilyen művészeti előképzettségre!

Éppen elég, ha csak magadat hozod, és van némi emléked arról, mikor gyerekkorodban belefeledkeztél kreativitásod megélésbe, vagy épp egy izgalmas mese hallgatásába, esetleg a többiekkel való közös játékba.

De még csak az sem baj, ha nem is emlékszel erre. Annál több ok, hogy gyere! És gyere akkor is, ha az alkotás ma is mindennapjaid része. Ezúttal ugyanis nem az esztétikai produktumokon lesz a hangsúly, hanem a befogadás és az alkotás élményén, és a  kapcsolódáson.

A DIGITÁLIS DETOX WORKSHOP során belekóstolhatsz a művészetterápia eszköztárába, lesz zene, irodalom, képzőművészet, és ízelítőt kaphatsz a művészetterápiás csoportok, többek között, stresszoldó, önismeretet fejlesztő, és mentális egészséget támogató hatásából is.

Az alkalmat vezetik:

Sáfrán Dóra, szocioterapeuta, művészetterápiás csoportvezető
és
Virág Krisztina, szocioterapeuta, művészetterápiás csoportvezető

Rengeteg időt töltünk az okostelefonok képernyője, a számítógépek, laptopok monitorja előtt. Felnőttek, kamaszok és kisgyerekek is.

Művészetterápiás csoportvezetőként és magánemberként is, fontosnak tartjuk, hogy megtanuljuk tudatosan használni ezeket az eszközöket, és ne hagyjuk, hogy a különféle alkalmazások „eluralkodjanak” rajtunk. Jó lenne, ha ezek az eszközök valóban életünk jobbá tételében játszanának szerepet, nem pedig abban, hogy függővé tesznek, megfosztva ezzel minket egy teljes, értéket teremtő, mély kapcsolatokkal bíró, örömteli élettől. Nagy szavak, de a digitális eszközök bizony nem csak produktívvá és kényelmessé tehetik az életünket. Ha nem figyelünk oda – és sokkal-sokkal könnyebb nem figyelni, mint igen -, túlzott használatuk mentális és lelki problémákhoz vezethet.

Szeretnénk alternatívát kínálni.

Gyakoroloni, és ha kell, újratanulni a kreatív alkotást, a türelmet, a az elmélyült figyelmet, a kapcsolódást, az együtt alkotást, az önreflektív gondolkodást.

Ha te is úgy érzed, valami hiányzik ezek közül az életedből, vagy esetleg mindez megvan, de többet szeretnél belőle, vagy egyszerűen csak előre gondolkodsz, és meg szeretnéd előzni a bajt, akkor gyere, csatlakozz hozzánk!

Szeretettel várunk a netmentes, offline napon!


Az induló csoportot meghirdetem

Ha érdekel, mikor indul a következő csoport, kövesd az Insta és Facebook oldalakat! Ezeken a felületeken más, a művészetterápiához, szocioterápiához kapcsolódó tartalmakat is megosztok, így akkor is érdemes követni, ha bővebben is érdekel ez a téma.

De ha biztosan nem szeretnél lemaradni az induló csoportokról, küldd el az e-mailcímed, és értesítelek!

Rólam néhány szót itt találsz. Ha bármelyik csoport érdekel, vagy kérdésed van a témával kapcsolatban, írj!