Végre péntek!

Ezt a nagyon rövid, négy alkalmas csoportot azért hirdetem meg, hogy kicsit belekóstolhass a zárt művészetterápiás csoportok világába. Hogy ne csak tervezgesd, hogy majd valamikor, mikor lesz időd, részt veszel valami ilyesmin – ezúttal, egy ilyen mini csoporton, talán könnyebb lesz ezt az elképzelést meg is valósítani.

Szinte már alapélmény, hogy „sosem érünk rá semmire”, folyton mintha mindent gyorsan kellene csinálni, sürget az idő, a teendők.

Ez a nagy rohanás, és feladat mennyiség összeférhetetlen a lelki tartalmainkhoz való kapcsolódással,  jelenlét megélésével, az igazi figyelemmel, az elmélyült kommunikációval, vagy az alkotás és a flow élmény megtapasztalásával. Így viszont lényegi dolgok maradnak el a mindennapjainkból, és egy idő után felmerül a kérdés, most akkor tulajdonképpen hova is ez az egész igyekezet?

Nem titkolom, ezt a rövid csoportot lehetőségnek is gondolom arra, hogy esetleg nyitottá válj egy későbbi hosszabb folyamatra is.

De ez a négy alkalom akkor is hasznos lehet számodra, ha most nem gondolkodsz későbbi, hosszabb csoportban, ugyanakkor szusszannál egy kicsit, igényed van a közös gondolkodásra, az egymásra figyelő, megértésre törekvő beszélgetésekre, ahol a jelenlévők tapasztalatai, érzései, a gondolatai egyformán fontosak, és ahol dedikált időt szánhatsz a minősítések nélküli alkotásra, a téged foglalkoztató kérdésekre, mások megismerésére, közös beszélgetésekre – biztonságos keretek között.

Ezen a négy pénteken kreatív alkotás és együttgondolkodás segítségével hozzuk felszínre a csoporttagokat foglalkoztató, különféle kérdéseket és válaszokat. A részvételhez semmilyen művészeti előképzettség nem szükséges!

A csoporttagokal összesen négyszer találkozunk.
A csoport zárt lesz, vagyis végig ugyanazok a tagok lesznek jelen.
Részvételi alsó korhatár: 18 év
Időpontok: március 22., április 5., 12., 19.
péntek 17.30-20.30 h
Alkalmak száma: 4
Részvételi díj: 8000 Ft/alkalom
Egyéni igények szerint, rugalmas részletfizetésre van lehetőség.
Mivel ez zárt csoport, kihagyott alkalmak esetén is a 4 alkalom teljes díja fizetendő.
Helyszín: MMSZKE – 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 17. III. em. 6., 33-as csengő

Jelentkezés: szocioterapia@gmail.com

A szocioterápiáról, művészetterápiáról, csoportokról bővebbet itt találsz.

Ha érdekel a téma, esetleg más induló csoportok, akkor ezen a facebook oldalon, vagy ezen az Instagram oldalon is tájékozódhasz.

Szeretettel várlak a csoporton!

Virág Krisztina
szocioterapeuta, művészetterápiás csoportvezető
Képző intézményem az MMSZKE
Rólam bővebben itt olvashatsz.

 

Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület