kreatív borkóstoló

Egészen alapvető átélésekkel, megélésekkel tapasztaljuk meg létezésünket a világban. Mikor érzéki tapasztalásainkra fókuszálunk, úgy érezhetjük, valóban jelen vagyunk – testben és lélekben.

Mindennapjainkban, és figyelmünket szétziláló digitalizált világunkban mégis ritka pillanatnak számít az elcsendesülés, a koncentrált figyelem környezetünkre, tapasztalatainkra, egymásra és önmagunkra – az „itt és most” megélése. Élményeinket, tapasztalatainkat, a minket érő, gyorsan váltakozó ingereket, a rengeteg információt, sokszor nincs alkalmunk feldolgozni.

Gyakran úgy tűnik, mintha elfelejtenénk, valójában mit miért csinálunk, mi az, amit tényleg szeretnénk, mi esik jól, mi támogatja az életünket, és mi nem. Mintha teendőink képzeletbeli, vagy valós listáján az lenne a legutolsó – ha egyáltalán szerepel rajta – hogy saját belső tapasztalatainkra, érzéseinkre is odafigyeljünk.

Ahogy önmagunkhoz, úgy egymáshoz is egyre nehezebben kapcsolódunk, hiszen ehhez időre és térre lenne szükség – na meg arra, hogy kiegyensúlyozottan, jóban legyünk sajátmagunkkal, és így megértő figyelők, hiteles beszélgetőpartnerek, együttérző barátok, szeretni képes társak lehessünk.

A KREATÍV BORKÓSTOLÓn, arra adunk teret, hogy kis mennyiségű bort kóstolva, gyakorolhasd a befelé figyelést, az érzékelésedre, érzéseidre, gondolataidra való fókuszálást, majd a fantáziád is teret kap: alkotás útján, a művészet eszközeivel jelenítheted meg, hogy a bor kóstolása során mit tapasztaltál.

Három bort fogunk kóstolni kis mennyiségben, és mindegyik bornál
  • érzékelésünkre fókuszálunk
  • megfigyeljük az ebből formálódó érzéseinket, asszociációinkat, gondolatainkat
  • használjuk a fantáziánkat
  • és a megéléseket alkotással fejezzük ki.

Ehhez nincs szükséged semmilyen művészeti előképzettségre, vagy speciális adottságra – ezek egyszerű, bárki által elvégezhető –, ugyanakkor önkifejezésre alkalmas, élményt adó, alkotó gyakorlatok.

Azon túl, hogy gyakorolhatod azt, hogy saját érzékelésedre fókuszálj, teret kap kreativitásod is, egy olyan közegben, ahol mindannyiunk megélése, tapasztalata érvényes – és ezzel az elfogadó, nyitott attitűddel, a többi résztvevőhöz is kreatívan, alkotva kapcsolódhatsz.

A KREATÍV BORKÓSTOLÓ helyét és időpontját meghirdetem. Ha nincs fent időpont, külön csoportként olyankor is lehet jelentkezni rá. Ebben az esetben a minimáls csoportlétszám 7 fő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2023 virágversek. Minden jog fenntartva.